Marea curățenie de primăvară – utilizați produse chimice de uz casnic sigure

Unul din obiceiurile poporului nostru este ca să întâmpine sfintele sărbători de Paști nu doar cu masa plină de bucate, ci și cu gospodăria curată. Pentru a spăla geamurile, draperiile, a lustrui mobila sau parchetul, a revigora aspectul teracotei, gospodinele folosesc diverse substanțe chimice de uz casnic. La momentul actual există o gamă variată de asemenea mărfuri, fabricate la noi în țară sau importate. Dar nu uitați că vă expuneți riscurilor, dacă utilizați produse neconforme.

Asociaţia Patronală în domeniul Conformităţii Produselor din Republica Moldova atenționează consumatorii că, pe piața autohtonă, în special în locurile neautorizate, deseori sunt puse în vânzare produse de origine necunoscută, contrafăcute.

CLa piețele auto din capitală, în preajma pieței centrale sau chiar direct în stradă, lângă cele mai aglomerate stații de troleibuz din diferite sectoare întâlnim comercianți de detergenți, înălbitori, soluții pentru spălat sticla, vesela, curățat aragazul ș.a. De obicei, pe ambalaje sunt indicate mărci comerciale cu renume, iar vânzătorii induc în eroare cumpărătorii şi susțin că produsele lor sunt originale, aduse din Germania, Turcia, Franța etc. Prețul la aceste produse este mai mic comparativ cu cel din magazinele specializate, ceea ce denotă că nu sunt originale, ci contrafăcute, importate clandestin pe piaţă. Aceşti comersanţi, de regulă, nu dispun de facturi fiscale, acte de origine a mărfurilor sau certificate de conformitate.

De cele mai multe ori, mărfurile respective nu corespund cerinţelor esenţiale, sunt nocive, prezintă un risc iminent pentru viaţa şi sănătatea consumătorilor. Astfel, dacă achiziționați produse de curățat de la comercianții stradali sau din locuri neautorizate, riscați să vă alegeți cu iritații ale pielii și ochilor, alergii, arsuri, pierderea mirosului, vă puteți intoxica, inhalând substanțele toxice volatile din componența lor.

Pe lângă daunele aduse sănătății, produsele neconforme pot deteriora mobila, țesăturile, electrocasnicele. Totodată, ele nu vor fi eficiente, chiar dacă ambalajul arată bine, iar vânzătorul din stradă susține că marfa lui e originală. Nu sunt credibili nici comercianții ambulanți sau cei ce plasează anunțuri pe internet. (continuarea articolului este aici).

IMPORTANT! 

Dacă ați cumpărat produse chimice de uz casnic falsificate și doriți să verificați conformitatea acestora, apelați la TRANS-STANDARD. Dacă sunteți producător/importator de produse chimice de uz casnic și doriți să vă asigurați că produceți/comercializați mărfuri conforme, adresați-vă la noi pentru a obține certificatul de conformitate.

CONTACTE MD-2038, mun. Chisinau, str. Petru Movila 17, ap.1 Tel: 022 849 400 Fax: 022 740 761 e-mail: info@transstandard.md

SOCIAL

Primiţi ultimele noutăţi prin intermediul căsuţei poştale. Cel mai rapid mod de a fi la curent cu toate ştirile.